Shawarma libaneza de pui

10.00 lei

Descriere

Shawarma libaneza de pui

Mod de preparare

Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar.
Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada.
Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu.
Pipptul de pui il taiem fasii( inlaturam pielita de pe el).
Adaugam iaurtul( 150 ml), ceapa rasa fin, zeama de lamaie( sumac), sare ,piper si coriandru cu ardei uite , dupa gust.
Amestecam sa se omogenizeze si adaugam fasiile de piept de pui, amestecam iar sa se patrunda bine carnea in marinada.
Acoperim carnea si o lasam pina a doua zi la frigider sa se marineze bine.
Daca nu aveti timpul necesar, lasati-o la rece macar 2 ore.
Preparam sosul amestecand toate ingredientele, apoi il punem pe foc pina da primul clocot, nu mai mult ca se taie sosul.
Lasam sa se raceasca si inainte de servit adaugam boiaua afumata si uleiul de masline.
Dupa ce pieptul de pui s-a marinat, il scoatem de la rece si intr-o tigaie incingem putin ulei in care vom rumeni carne , fara prea mult iaurt pe ea.
O lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Preparam lipiile amestecand apa calduta cu drojdia si zaharul.
Lasam 15 minute sa creasca.