Shaorma handmade

10.00 lei

Categorie: Etichetă:

Descriere

Shaorma handmade

 

Mod de preparare

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la dospit.
Pieptul de curcan il feliem si apoi il lasam cam o ora intr-un bait facut din sare, piper, boia, coriandru, rozmarin si oregano( eu le-am avut uscate) amestecate cu uleiul.Le lasam la rece.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii.
Castraveciorii si gogosarul ii taiem fasii.
Dupa trecerea timpului , feliile de piept si cartofi le punem intr-o tava cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi. La jumatatea timpului , i-am stropit cu o pompita cu ulei.
Cand aluatul de lipii este gata il scoatem din masina si il asezam pe masa de lucru presarata cu faina.
Pieptul de curcan il taiem fasii.

Din aluatul de lipii facem 12 bile pe care le lasam 10 minute pe masa sa mai dospeasca.Isi vor dubla volumul.
Luam fiecare bila si o intindem cu sucitorul pina o subtiem cam de 3-4 mm, apoi o punem pe o tigaie nonaderenta la copt, fara nici un pic de ulei.
O coacem pe ambele parti si le tinem la cald pina la coacem pe fiecare.
Preparam sosul .Din oul intreg , sare, mustar si ulei facem maioneza rapida cu mixerul vertical. Presam usturoiul si amestecam cu iaurtul. Asezonam .Eu am presat si putina coada de la usturoiul verde.
Trecem la asamblarea shaormei. Punem pe o farfurie o lipie pe care o ungem cu doua felii de sos.Adaugam feliute de piep de curcan, cartofi coptim castraveciori si gogosar.
Rulam lipia , o facem cu ketchup si o servim cat mai calda.
Pofta mare sa aveti ! Credeti-ma ca nu veti regreta….