Saramura de crap

10.00 lei

Categorie: Etichetă:

Descriere

Saramura de crap

Mod de preparare

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa.Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava. Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi.
Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Servim saramura cu mamaliga calda.
Pofta buna!