Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

10.00 lei

Descriere

Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

 

Pentru inceput de apucam de marinada.

Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.

Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la jumatate si compozitia este ca un piure mai moale.

Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi il facem pasta cu ajutorul unui blender.

Intr-o caserola sau un bol cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, iar peste carne turnam sosul blenduit.

Amestecam putin si dam bolul la frigider pentru minim 1 ora.

Sosul ramas dupa ce scoateti carnea il puteti refolosi la alte preparate, el poate sta la frigider pana la 2 saptamani.

Dupa ce puiul a stat la marinat, il scoatem si il prajim pe gratarul foarte bine incins, la flacara mare, pana e foarte bine rumenit pe ambele parti, apoi il tranferam in cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si il lasam 8-10 minute la o temperatura de 200°C.

In acest timp pregatim restul legumelor:

Rosiile le taiem in sferturi, castravetele in cuburi (fara seminte) si ceapa marunt. Le asezam pe toate intr-un bol si dregem salata cu otet, ulei, sare si busuioc proaspat tocat marunt.

Peste legume, punem carnea prospat scoasa din cuptor si servim cu paine prajita sau crutoane aromate.

O minunata reteta de vara!

Pofta buna!

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *