Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

10.00 lei

Descriere

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

 

Mod de preparare

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele si le taiem pe diagonala. Intr-un castronel amestecam zaharul si scortisoara.

Punem gratarul la incins. Pe gratar asezam jumatatile de banana si nectarina cu taietura in jos. Le vom lasa asa pana vor capata acele dungulite specifice lasate de gratar. Le intoarcem cu taietura in sus si le mai lasam cateva minute. Le presaram cu amestecul de zahar si scortisoara si le intoarcem din nou cu taietura in jos, le lasam pana ce zaharul se va carameliza usor, iar fructele vor capata o culoare placuta si se vor inmuia usor la suprafata.

Le scoatem cu grija pe farfuria de servit, asezam 1 glob de inghetata, stropim totul cu coniac, iar peste presaram din nou amestecul de zahar si scortisoara. Decoram cu frunzulite de menta.