Piept de pui picant şi brânză feta la grătar
10.00 lei
Descriere
Piept de pui picant şi brânză feta la grătar
Mod de preparare
500-600 gr piept de pui
200 ml smântână
2 linguri curry
1/2 linguriţă chili
Pentru pacheţelele de brânză feta:
300 gr brânză feta
2 roşii
150 gr dovlecel
2 căţei usturoi
3 linguri ulei măsline
puţin busuioc mărunţit
Timp de pregatire si preparare : 45-50 minute plus timpul pentru macerare
Mod de preparare:
Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.
Se pregătesc şi pacheţelele de brânză feta astfel: roşiile şi dovlecelul se spală şi se taie în felii de grosime potrivită. Brânza feta se taie în 4 felii. Se rup 4 bucăţi de folie de aluminiu şi se ung cu puţin ulei de măsline. Pe fiecare folie se pune câte o felie de brânză acoperită cu felii de roşii, dovlecel şi unse cu ulei de măsline în care s-a pus usturoiul pisat. Se strânge folia, apăsând bine marginile foliei şi pacheţelele rezultate se dau la rece cât timp se pregăteşte grătarul.
Încingem grătarul… treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor…:))
Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.
Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.
Poftă mare să aveţi!