Mici de casa din carne de vita si miel

10.00 lei

Descriere

Mici de casa din carne de vita si miel

 

Mod de preparare

Dupa cum stim cu totii, mititei sau micii sunt o specialitate exclusiv romaneasca. Micii facuti in casa sunt o provocare deosebita. Aici la noi, in supermarket-uri, nu gasim pasta de mici, de aceea, atunci cand avem pofta de mici va trebui sa preparam pasta de mici in casa. Si acum sa vedem cum alegem carnea?
Carnea (mai ales cea de vita) e foarte important sa fie de buna calitate si sa fie curatata de zgarciuri si tendoane. Eu am folosit carne de la pulpa de vita. Atentie, mititeii au nevoie de o carne care are un continut de apa cat mai mic si inca un alt secret, carnea folosita la mici nu trebuie sa fie slaba, pentru ca micii vor iesi uscati. Daca bucata de carne pregatita pentru mici are grasime, aceasta nu trebuie indepartata.
Eu am facut pasta de mici din carne de vita si miel care avea putina grasime si pentru ca la mici e recomandat sa fie grasime mai multa am adaugat inca 300 gr de grasime de miel, ca micii rezultati sa fie cat mai suculenti. Ambele tipuri de carne si grasimea se dau prin masina de tocat. Vom adauga usturoiul tocat bine, paprika, cimbrul macinat si sarea.
Dupa ce vom tocata carnea, o vom pune in vasul de la robotul de bucatarie unde vom incepe malaxarea pastei.Pentru a obtine niste mici reusiti trebuie sa framantam sau mixam cat mai mult carnea, adaugand putin cate putin din apa sau supa de carne. Cand pasta incepe sa se formeze, se adauga bicarbonatul de sodiu si se malaxeaza din nou. Supa sau apa se va adauga in transe de cate 50 de ml pe masura ce a fost absorbita. Pasta de mici este bine framantata atunci cand are un aspect pastos, ca un aluat.
Dupa ce am obtinut o pasta perfecta, o punem intr-un vas pe care il vom acoperi cu folie alimentara si o vom lasa pana a doua zi in frigider.
Dupa ce sta minim 24 de ore la rece se va scoate si se va lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se va framanta cca 20 min.Dupa ce am terminat framantarea putem incepe formarea micilor.Micii se vor forma cu mainile unse cu putin ulei, dar important e sa formam micii cu aproximatie de dimensiune egala si sa fie la fel de grosi pe toata lungimea lor, pentru ca astfel se vor gati uniform pe gratar(fiecare bucata are cam 50g). Dupa ce i-am format pe toti ii vom aseza pe gratarul incins. Pentru ca sa obtinem niste mici perfecti si suculenti trebuie sa avem grija ca focul fie iute. Ei se vor praji pe 3 parti, deci ii vom intoarce doar de 2 ori, cu mana uda sau cu ajutorul unui cleste, asa incat sa prinda crusta peste tot, in felul acesta ei vor ramane fragezi si suculenti. Sa nu va alarmati daca picaturile de grasime care cad dau semne ca s-ar aprinde, doar stropiti gratarul cu pamatuful inmuiat in apa rece.Dupa maxim 10 minute micii nostri vor fi gata, pufosi si suculenti, iar datorita continutului mare de carne de vita, ei nu vor scade foarte mult pe gratar. Daca nu avem gratar ii putem face si la tigaie sau in cuptor direct pe gratar, iar sub gratar vom pune o tava cu apa(unde va cadea grasimea de la mici), si vom introduce micii doar atunci cand cuptorul e bine incins pentru a ne asigura ca vom obtine niste mici fragezi si suculenti.Micii, gata rezultati de pe gratar, se servesc fierbinti, desigur alaturi de mustar, muraturi, salate si eventual cu o garnitura fie de cartofi piure fie prajiti, asta depinde de pofta fiecaruia.
Eu va doresc pofta buna si sper sa incercati micii din pasta facuta in casa, va asigur ca sunt fara „egal”..!