Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

10.00 lei

Descriere

Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste, dar principalul e sa aiba un file mai subtire. Deci este indicat sa alegem pestii subtiri, aproape plati, pentru a putea a patrunde caldura repede in ei, ajutand astfel la gatirea lor cat mai rapida si fara sa se arda. Si acum se ne ocupam de pestele nostru.

Dupa ce a fost spalat bine, se vor taia capul si coada, trunchiul obtinut se va fileta in doua, se va indeparta coloana si eventual restul oaselor, apoi il vom usca bine pe un prosop de bumbac. Il condimentam cu sare, cumin, piper si il stropim cu lamaie si ulei de masline, apoi il lasam acoperit pana vom pregati gratarul. Pestele are o carne destul de moale, care se va rupe usor daca va fi asezat pe o suprafata lipicioasa. De aceea, inainte de a incalzi gratarul, il vom curata bine cu o perie de sarma, pentru a ne asigura ca nu sunt resturi pe gratar, ca sa nu se lipeasca de carnea alba si in felul asta se va rupe si nu vom obtine un gratar perfect. Vom unge gratarul cu ulei, astfel incat sa nu se lipeasca pestele, pe niciuna din parti. Daca gratarul este bine incins, punem pestele si-l lasam pana se rumeneste frumos, apoi il intoarcem pe cealalta parte.

Daca gratarul dvs. nu lipeste, puteti sa puneti pestele si cu partea lucioasa. Pana se termina pestele, ne vom ocupa de cartofi, de sosuri si de mamaliguta. Cartofii curatati de coaja ii vom felia rondele, nu prea subtiri, ii vom sara si stropi cu putin ulei de masline si ii vom pune pe gratar, fie langa peste, fie inainte de a prepara pestele. Acum ne vom ocupa de primul sos.

Sosul I, este un sos special pentru gratare de peste sau fie de carne. Hreanul il vom da prin razatoarea fina, pe care il vom amesteca cu maioneza si cresonul tocat marunt. Poate nu toti stim de planta creson? Este o verdeata care are gust de hrean, un gust deosebit de fin si bun. Desigur ca am facut o maioneza de casa facuta din doua galbenusuri fierte si unul crud, la care vom adauga ulei si zeama de lamiie.

Vom amesteca toate ingredientele, potrivim de sare si piper si in felul asta, vom obtine un sos foarte bun si aromat, gustos si picant, care este folosit, atit pentru gratarele de peste, dar si pentru orice fel de carne pregatita la gratar. Vom pune mamaliguta la foc si ne ocupam de sosul al doilea, care este de fapt sosul clasic, adica mujdeiul de usturoi preprat din usturoi pisat, ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

Am ajuns la salata, care este de sezon, din ridichi de luna feliate, salata iceberg taiata nu prea marunt, frunze de rucola si desigur ceapa verde. Vom amesteca toate ingredientele taiate, iar inainte de servire, vom potrivi de sare si vom adauga uleiul de masline si zeama de lamaie, dupa preferintele fiecaruia. Daca mamaliguta este gata, vom pregati masa. Deci pe un platou, vom aseza rucola care a fost spalata si uscata, asezonata cu un pic de sare, ulei de masline si zeama de lamaie, iar deasupra vom pune pestele preparat la gratar si citeva capere si astfel am finalizat „Merluciu la gratar pe pat de rucola” si va doresc:

Pofta buna ..!

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *