Gulas(gulyas) de miel la ceaun

10.00 lei

Descriere

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.
Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.
Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).
Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.
Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.
Lasam sa fiarba 20 de minute.
Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.
Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.
Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de…sita in care torn aluatul si galustele ies singure).
Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !
Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.
Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului…